SuzukiLinné logo
Verksamhet

VERKSAMHET 2022

För att stödja barn och lärare i att upptäcka glädjen med musik så är föräldrarna en viktig del av Suzukimetoden. I denna föreningen så stödjer vi både med egna arrangemang och för att sprida information om andra verksamheter som skapar spelglädje och samhörighet. Så här ser vårt kalendarium ut 2022 och framåt

Speldag på Styrsö

5 september, 2020

Efter en ostmacka och o’boy så var de första lektionerna igång. Denna gång valde lärarna att inte dela upp eleverna i olika grupper.


En kort promenad från skolan in i skogen låg en iordningställd grillplats med gott om plats för oss alla. Efter en rejäl viftinsats av framför allt Sophia så fick vi fin glöd och alla kunde grilla hur många korvar som helst. Hade vi lyckats hålla oss till tidsschemat så hade vi dessutom hunnit tillbaka innan himlen öppnade sig men nu blev det en snabb, uppfriskande och blöt reträtt innan spelpass nummer två gick igång

Med ett något stabiliserat läge när det gäller smittspridning så vågade vi oss på att köra vårens försenade speldag som en uppstart inför läsåret istället. Många var angelägna att spela igen och vi hade 8 ungdomar på viola och 2 cellister från kulturskolan i Centrum på plats. Vi trodde att vi hade lyckats skaka fram en cellolärare men tyvärr fick han ställa in i sista sekunden, men på plats fanns både Marika Wirung och Emanuel Kling för att leda dagens spelningar och konsert.


De flesta av oss träffades på Järntorget redan kl 8.15 för att ta en gemensam spårvagn ut till Saltholmen och båten vidare till Styrsö. Morgonen bjöd på regn men när vi väl kom ut till havet så värmde solen gott från himlen och den planerade korvgrillningen till lunch verkade kunna bli av. En rask och brant promenad upp till Styrsöskolan blev det och där väntade Amelie på att släppa in oss i den nya musiksalen som skolan lånade ut till oss över dagen.

Sedan var det dags för kaffepannan och fika igen innan de medföljande föräldrarna bjöds på en konsertupplevelse där vi fick en fin blandning av solo och gruppuppträdanden från hela gruppen. Vilken ynnest att få ta del av barnens framsteg. Man blir alltid lika imponerad över vad ni hinner sätta ihop under en dag.


Dagen avrundades inte med bad som planerat men väl med väggklättring och glass på kafeet innan vi tog båten tillbaka till stan. Vi var tillbaka till Järntorget vid kl 17 på kvällen.


Det var en dag fylld av musik men även mycket lek och gemenskap både för ungdomarna och medföljande föräldrar. Vi hoppas och tror att den har gett en injektion till att komma igång med terminens spelande och inte minst som uppladdning inför höstens Åh-läger.

Ett varmt tack till Styrsöskolan och Amelie som som var en stor anledning till att dagen blev så lyckad. Vi kommer gärna tillbaka!

September

 • Torsdag 1 september spelar vi på Kulturkalaset i slottsskogen 17.00 ! Vi spelar i Kulturskolans buss.

  Plats: Kulturskolans buss kommer att stå i Slottsskogen nedanför backen till sälarna. Ev. med pop-up tält som kan finnas för prova-på-workshops.

  Tid: 17.00 spelar altfiol och cello. Bussen kommer stå där mellan kl. 14 – 19.30.

  Efteråt ordnar föräldraföreningen med fika. Program bestäms separat.

 • Anmälan öppna 12 september för att följa med till Albert Hall nästa påsk. https://europeansuzuki.org/news/bsi-gala-concert-royal-albert-hall-london-uk/


Oktober

 • 7-9 oktober 2022: Belgien European Suzuki viola gathering se www.esvg.org

  Emanuel och några elever åker.


November

 • Höstlovet 1-4 november: För äldre elever finns möjlighet att åka till Stockholm spela med El Sistema nationalorkester konsert 4 november. Kontakta Marika.


 • 12-13 november 2022 Läger på Åh


December

 • 14 december: Julavslutning

  2023

  • v.8 Samarbete med Hvitfeldtska musikklasser Tubular Bells och Adventurous kids,

   samt i juni under 400års jubiléet


  • 25-26 februari altfiolbesök från Norge


  Åh-terträff

  26 maj, 2019

  Söndagen den 26 maj anordnade SuzukiLinné en speldag på Åh stiftsgård. Speldagen riktade sig till ungdomar som spelar något stråkinstrument inom Kulturskolan, men även syskon och föräldrar inbjöds att vara med och spela. Speldagen lockade totalt 45 deltagare, varav 21 ungdomar i åldrarna 8–16 år.

  Gruppspel (foton: Johanna Bergsten).

  Lärare var Elisabeth Wättring och Kristina Lindegård. De har båda två en fantastisk förmåga att inspirera stora som små. De yngre barnen fick lära sig flera nya låtar på gehör, medan de äldre fick träna på att spela efter noter. Alla deltagare spelade några låtar tillsammans, men de äldre fick också spela trio och kvartett. För några av dem var det första gången de fick ta ansvar för en egen stämma.

  Utomhuslek (foto: Dorthe Nielsen).                        Musiklek (foto: Johanna Bergsten).

  Det var en dag fylld med musik, men även lekar stod på programmet. Såväl barn som vuxna deltog i pantgömme och andra utomhuslekar. Genom lekarna och genom att spela tillsammans i olika grupper lärde barnen känna varandra bättre och några fick också helt nya kompisar.

  Speldagen avslutades med en liten uppspelning i kyrkan för vänner och familj. Det var glada och stolta barn som skildes åt när speldagen var slut.

  Stråkläger på Åh 

  9-10 november, 2019

   Helgen 9–10 november 2019 anordnade SuzukiLinné sitt traditionsenliga höstläger på Åh stiftsgård. Lägret riktade sig till ungdomar som spelar altfiol och cello inom Kulturskolan, men även syskon och föräldrar inbjöds att vara med och spela. Lägret lockade totalt 48 deltagare, varav 29 ungdomar i åldrarna 8–16 år.

  Lärare på lägret var Kristina Lindgård och Johannes Bergion på cello samt Marika Wirung och Emanuel Kling på viola. De har alla fyra en fantastisk förmåga att inspirera stora som små.

  Barnen delades in i tre grupper och uppträdde under lägret för varandra. Redan första kvällen gav de äldsta barnen en uppskattad minikonsert för de yngre deltagarna.


  Det var en helg fylld med musik, men även lekar stod på programmet. Såväl barn som vuxna deltog i pantgömme och kull. På lördagskvällen var det tipspromenad i mörkret och sedan blev det kvällsmys med brädspel och inomhuslek.


  Lägret avslutades på söndagen med en gemensam konsert för vänner och släktingar. Det var glada och stolta barn som lämnade lägret efter avslutningskonserten!